Scroll down
Dokumentär

THE SEVENTEEN

I El Salvador riskerar kvinnor att dömas för mord om de drabbas av missfall. En film om statens våld mot kvinnor men framförallt om kollektivt motstånd, solidaritet och systerskap.

Om filmen

THE SEVENTEEN

RFSU Växjö bjuder på gratisvisning av dokumentärfilmen ”The Seventeen” i anslutning till internationella aborträttsdagen kl 19.00 den 28 september, i samarbete med Pråmfilm.

I El Salvador riskerar kvinnor att dömas för mord om de drabbas av missfall. Teodora är dömd för att ha mördat sin dödfödda dotter och ska avtjäna ett 30-årigt straff. I fängelset upptäcker hon att hon inte är ensam om sitt öde. Vi följer Teodora och hennes 17 medsystrar i deras kamp för att återfå sin frihet och filmen blir deras vittnesbörd om statens våld mot kvinnor men framförallt om kollektivt motstånd, solidaritet och systerskap.

På Internationella aborträttsdagen uppmärksammas rätten till säkra och lagliga aborter runt om i världen. RFSU är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation och Växjöföreningen kommer att finnas på plats med information.

REGI Celine Escher
MED Las 17, Teodora Vásquez
LAND El Salvador/Sverige
SPRÅK Spanska, svensk text
ÅLDERSGRÄNS Ej angivet
LÄNGD  90 min

4,7

Betyg från vår biopublik.