Scroll down
DRAMA

THE HILL WHERE LIONESSES ROAR

Mitt bland bergen lever vännerna Li, Jeta och Qe. De hoppas på ett nytt liv med universitetsstudier men när de inte blir antagna slås drömmarna i kras. Men de ger inte upp! En uppmärksammad och prisbelönt debutfilm.

Om filmen

THE HILL WHERE LIONESSES ROAR

Mitt bland bergen lever tre oskiljaktiga vänner, Li, Jeta och Qe. De är uttråkade och rastlösa men förhoppningsfulla om att bli antagna till universitetet. Deras hjärtan pulserar av drömmar, men varje artär känns som om den leder till en återvändsgränd. När de inte kommer in på universitetet och ser sina drömmar krossas ännu en gång bestämmer sig vännerna för att bilda ett gäng. Upprymda av den nyvunna känslan av frihet planerar trion att hämnas och att en gång för alla slå sig fria från sin hembys bojor.

Den unga regissören Luána Bajrami samlade erfarenheter och inspiration när hon arbetade som skådespelare tillsammans med bland annat Céline Sciamma. The Hill Where Lionesses Roar är hennes långfilmsdebut som regissör och manusförfattare och filmen tävlade i Directors’ Fortnight i Cannes 2021. På Stockholms filmfestival 2021 tilldelades Bajrami priserna Bästa debut och Bästa manus. The hill where lionesses roar är starten på en lysande filmkarriär.

REGI Luána Bajrami
MED Flaka Latifi, Urate Shabani, Era Balaj
LAND Kosovo, Frankrike
SPRÅK Albanska, svensk text
ÅLDERSGRÄNS 11 år
LÄNGD  83 min

3,4

Betyg från vår biopublik.