Scroll down
DOKUMENTÄR

NELLY OCH NADINE

Nelly & Nadine är den osannolika kärlekshistorien om två kvinnor som blir förälskade i varandra på julaftonen 1944, i Ravensbrücks koncentrationsläger.

Om filmen

NELLY OCH NADINE

Under många år har Nelly Mousset-Vos och Nadine Hwangs livslånga kärleksförhållande varit hemligt, även för deras närmaste familjemedlemmar. Nu har Nellys barnbarn, Sylvie Biachi, bestämt sig för att öppna de många hittills stängda lådorna på vinden med Nelly och Nadines minnessaker. Bland foton, kärleksbrev och filmrullar hittar hon en dagbok skriven av Nelly under de två år som hon var fånge i nazisternas koncentrationsläger.

Dessa tidigare opublicerade anteckningar berättar historien om hur Nelly träffade Nadine och hur deras kärlek hjälpte dem att överleva koncentrationslägrens grymheter. Dagboken är utgångspunkten när Sylvie bestämmer sig för att undersöka Nellys och Nadines dramatiska kärlekshistoria. Det är en otrolig historia om kärlek mot alla odds, om musikens helande kraft och en komplicerad familjehistoria för en tredje generationens förintelseöverlevare.

REGI Magnus Gertten
LAND  Sverige
SPRÅK Franska, Engelska, svensk text
ÅLDERSGRÄNS Ej angivet
LÄNGD  92 min