Scroll down
DRAMA

FRÅN NEAPAL TILL ROM

När Aldo erkänner för Vanda att han har en älskarinna blir det inledningen till en smärtsam separation. I ett känslostarkt relationsdrama följer vi paret och deras två barn, från det tidiga 1980-talet och 30 framåt. Vanda spelas av Alba Rohrwacher, även aktuell i Himmel över Libanon.

Om filmen

FRÅN NEAPAL TILL ROM

Ett elegant och känslostarkt relationsdrama i Neapel och Rom som följer de gifta tvåbarnsföräldrarna Aldo och Vanda vars äktenskap smärtas när Aldo erkänner att han har en älskarinna. Historien följer parets smärtsamma separation och hur den påverkar Aldo, Vanda och deras barn, från det tidiga 1980-talet och 30 år framåt. Familjebanden håller dem samman, men relationen fortsätter att formas av hjärtesorg och bitterhet.

Från Neapel till Rom är regisserad av den italienska regissören Daniele Luchetti som har hyllats för sina filmer La Nostra Vita och Min Bror är Enda Barnet. Filmen är baserad på den storsäljande romanen Band: en äktenskapsroman av Domenico Starnone, en av Italiens mest uppburna moderna författare. Det är även den första italienska filmen på 11 år som har fått äran att inviga Venedigs filmfestival där den fick ett strålande mottagandet av såväl kritiker som publik. Ett italienskt relationsdrama likt Scener ur ett äktenskap och Marriage Story. I rollerna ses bland annat Alba Rohrwacher, Luigi Lo Cascio och Laura Morante.

REGI Daniele Luchetti
MED Alba Rohrwacher, Luigi Lo Cascio, Laura Morante
LAND  Italien
SPRÅK Italienska, svensk text
ÅLDERSGRÄNS 11 år
LÄNGD  100 min

3,3

Betyg från vår biopublik.